nikaro-logo
سنجش و ارزیابی فردیarrow
سنجش و ارزیابی گروهیarrow
آزمون های شناختیarrow
پرسشنامه های روانشناسیarrow
nikaro Type Logo

پرسشنامه کمال گرایی هیل

زندگی در دنیای پیچیده و پر از نقص امروز، مستلزم شناخت کافی از خود و دیگران است. تست کمال‌گرایی هیل (HPI) از جمله ابزارهای معتبر و شناخته شده‌ای است که به نحوه درک ما از رفتارها و تمایلات خود و همچنین اطرافیانمان کمک زیادی می‌کند. در این بخش قصد داریم که اطلاعاتی در خصوص مفهوم، ویژگی‌ها و کاربرد این نوع از آزمون‌های شخصیت را برای شما خوانندگان عزیز و محترم به اشتراک بگذاریم؛ تا پایان این متن همراه ما باشید.

پرسشنامه کمال گرایی هیل

icon

۰

تعداد انجام

icon

۰ سوال

تعداد سوالات

icon

همه سنین

رده سنی

icon

۵ دقیقه

زمان تقریبی

icon

۴٫۷۲۷

تعداد نظرات

icon

۴.۵

امتیاز

توضیحات
اعتبار تست
مزایای شرکت
نظرات کاربران
سوالات متداول
گزارش تغییرات

تست کمال‌گرایی هیل (HPI) چیست؟

کمال‌گرایی (Perfectionism) از جمله باورهای ذهنی و خصیصه‌های شخصیتی برخی از افراد جامعه است که وسواس، دقت و فشار درونی بسیار زیادی را به‌واسطه آن برای انجام بی‌عیب‌ونقص کارها متحمل می‌شوند؛ به‌طوری‌که در صورت ارتکاب هر گونه خطا و یا اشتباه، شاهد سرزنش و یا ناراحتی بیش از حد افراد کمال‌گرا خواهیم بود. تست کمال‌گرایی هیل (HPI) یا به‌اصطلاح انگلیسی (Hill Perfectionism Inventory) به‌نوعی تست شخصیت شناسی در زیرمجموعه آزمون‌های فردی بزرگسال گفته می‌شود که برای اندازه‌گیری میزان کمال‌گرایی و نیاز به اثبات خود در افراد (خودارزیابی) مورد استفاده قرار می‌گیرد. افراد با کمک این نوع ابزار خودشناسی به رازهای نهفته در پشت پرده رفتارها و تمایلات خود پی برده و در مسیر رشد شخصی و حرفه‌ای به بهترین شکل از آن‌ها بهره‌مند می‌شوند.

مشخصات آزمون کمال‌گرایی هیل

 تا کنون، نظریه و پژوهش‌های مختلفی در زمینه کمال‌گرایی انجام گرفته که نتایج هر یک در مقایسه با یکدیگر گاه متناقض و متفاوت است. در همین راستا، عده‌ای از پژوهشگران برای روشن ساختن جنبه‌های مختلف این موضوع به سراغ استفاده از ابزارهای مختلفی رفتند. تمام جنبه‌های زندگی فردی و اجتماعی با کمک آزمون‌های معتبری همچون تست کمال‌گرایی هیل (HPI) برای کشف و شناسایی نشانه‌های کمال‌گرایی در افراد مورد بررسی قرار می‌گیرند.  این تست برای نخستین‌بار در سال 2004 میلادی توسط شخصی به نام هیل و با کمک همکارانش طراحی شد. آزمون هیل، 6 جنبه مختلف از کمال‌گرایی را در 2 بعد مثبت (سازگار) و منفی (ناسازگار) با کمک 59 سوال برای تمام گروه‌های سنی مورد ارزیابی قرار می‌دهد. این شش جنبه عبارتند از:

  • تلقی منفی از خود
  • نظم و سازماندهی
  • هدفمندی
  • ادراک فشار از سوی والدین
  • تلاش برای عالی بودن
  • معیارهای بالا برای دیگران

پاسخ به سوالات چهارگزینه‌ای این پرسشنامه در قالب طیف لیکرت (از کاملاً موافقم تا کاملاً مخالفم) طراحی شده، تقریباً نیازمند 15 دقیقه زمان است. این آزمون با تمامی تعاریف یک‌بعدی و چندبعدی کمال‌گرایی مطابقت داشته و طیفی از اعداد 83/0 تا 91/0 را برای همه خرده مقیاس‌ها شامل می‌شود. نحوه اجرای تست هیل (HPI) بر حسب روحیات و شخصیت فرد آزمون‌دهنده به صورت خودگزارشی است.

دلایل اهمیت تست کمال‌گرایی هیل (HPI) چیست؟

گام برداشتن در مسیر یک زندگی موفق و کارآمد مستلزم شناخت ویژگی‌های رفتاری و عملکردی خود و دیگران است. فلذا، اندازه‌گیری ویژگی‌های شخصیتی کمال‌گرایی و سپس هدایت آن‌ها در مسیر درست خود از مهم‌ترین اقدامات یک فرد برای توسعه و ترقی می‌باشد. مهم‌ترین دلایلی که برای استفاده از تست کمال‌گرایی هیل (HPI) به‌عنوان یکی از معتبرترین ابزارهای ارزیابی در علم روان‌شناسی می‌توان بیان نمود؛ در موارد مطرح شده ذیل خلاصه می‌شوند:

(تصویر 1): مهمترین دلایل تاکید بر استفاده و اجرای آزمون هیل

  • شناخت بهتر خود و دیگران: این تست به افراد کمک می‌کند تا درک درستی از نقاط قوت و پتانسیل‌های خود داشته باشند و برای تقویت و بهبود نقاط ضعفشان اقدام نمایند.
  • برقراری تعامل و روابط اجتماعی: درک میزان کمال‌گرایی اطرافیان در نحوه شکل‌گیری تعاملات و ارتباطات اجتماعی با آن‌ها بسیار مؤثر است.
  • بهبود تصمیم‌گیری و انتخاب: افراد با آگاهی از درجه کمال‌گرایی خود می‌توانند تصمیمات منسجم و کارآمدتری را در بسیاری از جنبه‌های مختلف زندگی اتخاذ نمایند.
  • تنظیم سطح توقع و انتظار: یکی دیگر از مهم‌ترین دلایل اجرای تست کمال‌گرایی هیل (HPI) به شناسایی و مدیریت سطح انتظارات معقول متناسب با توانایی و امکانات خود و دیگران برای انجام کارها مربوط می‌شود.
  • افزایش اعتمادبه‌نفس: افراد کمال‌گرا برای دریافت حس رضایت از خود بابت انجام کاری معمولاً به تأیید دیگران نیاز دارند که با شناسایی و مدیریت این خصوصیت اخلاقی می‌توان سطح اعتمادبه‌نفس و رضایت از خود را ارتقا دهند.
  • کاهش اضطراب و نگرانی ناشی از ارتکاب اشتباه: نتایج این تست به افراد کمک می‌کند تا ترس، نگرانی و اضطراب ناشی از ارتکاب اشتباه یا خطا بابت انجام کاری را در خود مدیریت کنند.

تست کمال‌گرایی هیل (HPI) چه ویژگی‌هایی را می‌سنجد؟

شناخت و درک عمیق شخصیت و رفتارهای انسانی برای ورود به دنیای نفس با کمک ابزارهای مختلفی صورت می‌گیرد که آزمون کمال‌گرایی هیل از جمله آنهاست. هیل و همکارانش در طراحی آزمون خود از 6 مؤلفه شخصیتی قابل‌سنجش در 2 بعد مختلف برای اندازه‌گیری میزان کمال‌گرایی افراد استفاده کرده‌اند. مهم‌ترین ویژگی‌های بارز شخصیتی که به‌وسیله تست کمال‌گرایی هیل (HPI) جهت تأثیرگذاری بر توسعه شخصی، بهبود روابط انسانی و ارتقای کیفیت زندگی مورد سنجش قرار می‌گیرند؛ به صورت موارد مطرح شده در جدول زیر هستند:

 جدول شماره 1: ویژگی‌های شخصیتی قابل اندازه‌گیری به‌وسیله آزمون کمال‌گرایی هیل

ابعاد ویژگی ها توضیحات

مثبت

 (سازگار)

نظم و سازماندهی تمایل به داشتن سازمان و نظم در زندگی با برنامه‌ریزی دقیق و تفکر انتقادی
تلاش برای عالی بودن  تمایل برای دستیابی به عملکرد بالا در همه زمینه‌های زندگی شخصی و حرفه‌ای
هدفمندی  درک از هویت شخصی و تبلور آن در اهداف و ارزش‌ها

منفی 

(ناسازگار)

حساسیت بین فردی و نیاز به تایید  نگرانی از انتقادات و نظرات منفی دیگران و تمایل به جستجوی تأیید و تصویب از سوی دیگران جهت حس رضایت واقعی از عملکرد خود
ادراک فشار از سوی والدین  توقعات و انتظارات غیرمعقول والدین از کودک بدون توجه به توانایی او
استاندارد بالا برای دیگران  انتظار کیفیت بالا از کار دیگران و مطابقت نتایج با توقعات و انتظارت خود

 

آزمون کمال‌گرایی هیل چه مزایا و کاربرد‌ی دارد؟

 کاربردهای مختلف و متعددی را با توجه به هدف هر یک از افراد آزمون‌دهنده برای اجرای تست کمال‌گرایی هیل (HPI) به دو صورت فردی و گروهی می‌توان بیان نمود که در قسمت زیر به برخی از  مهمترین مزایای آزمون کمال گرایی هیل  در حوزه‌های مختلف زندگی انسان اشاره شده است: 

 (تصویر 2): مزایای اندازه‌گیری ویژگی‌های کمال‌گرایی با آزمون هیل

  • ابزاری بالینی برای درمان مشکلات و آسیب‌های روان‌شناختی از طریق شناسایی ضعف‌ها و نیازهای درمانی افراد کمال‌گرا
  • تشخیص بهترین راه‌های پشتیبانی از دانش‌آموزان و دانشجویان کمال‌گرا
  • ایجاد سیاست‌ها و فرایندهای توسط مدیران یک سازمان برای استخدام و کمک به عملکرد مؤثر و سالم‌تر کارکنان کمال‌گرا
  • بررسی اثرات مثبت یا منفی کمال‌گرایی بر عملکرد ورزشی مربیان و ورزشکاران
  • توسعه فردی و حرفه‌ای از طریق شناسایی جنبه‌های کمال‌گرایانه
  • تشخیص تأثیرات مختلف کمال‌گرایی بر روابط خانوادگی و عاطفی افراد و نحوه مواجهه با آن‌ها

محدودیت‌ها و معایب تست کمال‌گرایی هیل (HPI)

تست کمال‌گرایی هیل (HPI) از جمله ابزارهای مفید برای درک بهتر خصوصیات شخصیتی و اخلاقی افراد است که علی‌رغم مزایای بی‌شمار خود، همانند سایر تست‌های روانشناسی از معایب و محدودیت‌هایی نیز به شرح موارد ذیل نیز برخوردار است:

  • عدم اتکا به نتایج تست برای اتخاذ تصمیم‌های مهم در زندگی به دلیل تنوع ابزارهای موجود برای تحلیل شخصیت
  • احتمال کاهش اعتمادبه‌نفس در برخی افراد و تأثیر منفی بر تصمیم‌گیری آن‌ها به دلیل شناسایی و بلد شدن نقاط ضعف
  • تحمیل فشارهای ناخواسته در روابط و عملکردهای فرد به دلیل سطح انتظار و توقعات بالا
  • متفاوت بودن معیارهای نسخه‌های متفاوت تست و تأثیر آن بر تفسیر نتایج
  • نادیده گرفتن متغیرهای محیطی تأثیرگذار بر رفتارهای انسانی
  • عدم توجه به برخی از جوانب به دلیل تأکید بر تحلیل عمیق شخصیت فرد

روش نمره‌گذاری و تفسیر نتایج آزمون کمال‌گرایی هیل

شیوه نمره‌گذاری تست کمال‌گرایی هیل (HPI) بر پایه یک مقیاس چهارگزینه‌ای از طیف لیکرت برای معیارهای قابل‌سنجش آن در نظر گرفته شده است؛ این مقیاس از نظر اعتبار و روایی نیز کاملاً مورد تأیید هست. شخص آزمون‌دهنده بابت پاسخگویی به مجموعه‌ای از سوالات مربوط به انتخاب‌های رفتاری خود در شرایط مختلف، به صورت عددی یا رتبه‌ای (از 1 تا 4) نمره‌ای را به دست می‌آورد که امتیاز کلی فرد حاصل تجمیع همین نمرات است. 

انسان‌ها بر حسب شدت و درجه کمال‌گرایی در آزمون هیل به گروه‌های مختلفی نظیر عدم کمال‌گرایی، کمال‌گرایی مطلوب، کمال‌گرا، کمال‌گرایی شدید و همچنین وسواس در کمال‌گرایی تقسیم می‌شوند. نمره کلی فرد آزمون‌دهنده با توجه به صحت و درستی پاسخ‌ها مشخص کننده این مطلب است که از نظر شدت و درجه کمال‌گرایی، فرد موردنظر جزو کدام یک از گروه‌های ذکر شده قرار می‌گیرد.

به طور مثال، کمال‌گرایی مطلوب نشان‌دهنده نگرش و باورهایی با برآیند مثبت در ذهن ناخودآگاه فرد بوده و به عزت‌نفس بالای این دسته از افراد اشاره دارد. نتایج تست کمال‌گرایی هیل (HPI) با توجه به نحوه دستورالعمل آن به‌گونه‌ای تفسیر می‌شود که شخص آزمون‌دهنده به درک بهتری از ویژگی‌های و خصوصیات رفتاری خود دست یابد. همچنین این نتایج برای تشخیص عملکردهای صحیح فرد در مرزهای تعیین شده، به سراغ مقایسه معیارهای مشخصی رفته و توصیه‌هایی را نیز برای توسعه شخصی و بهبود روابط اجتماعی در موقعیت‌های مختلف ارائه می‌دهد. بروز مشکلات مرتبط با کمال‌گرایی و احتمال درگیری فرد با آن‌ها نظیر اهمال‌کاری، افسردگی و … به همراه احتمال فعال بودن برخی از طرح‌واره‌های ناسازگار مرتبط با کمال‌گرایی همچون طرح‌واره نقص و شرم و … از دیگر مواردی است که با توجه به نتایج تست کمال‌گرایی هیل (HPI) مورد بررسی قرار می‌گیرند. همچنین در تفسیر نتایج این تست به بررسی وضعیت کمال‌گرایی فرد آزمون‌دهنده در هر دو بعد مثبت و منفی آن پرداخته شده و نمودارهایی از وضعیت شخص در کلیه زیرمقیاس‌های کمال‌گرایی را نیز به نمایش می‌گذارد.

جمع‌بندی

تست کمال‌گرایی هیل (HPI) از جمله ابزارهای معتبر و محبوب در زیرمجموعه آزمون‌های شخصیت است که برای سنجش میزان کمال‌گرایی افراد بر اساس 6 مؤلفه شخصیت در دو بعد مثبت و منفی به کار گرفته می‌شود. این تست برای مدیریت و کنترل اضطراب‌های ناشی از بروز اشتباه و خطا در انجام کارها مفید بوده و افراد با شناخت نقاط قوت و ضعف خود در زمینه کمال‌گرایی می‌توانند به درک صحیحی از شخصیت فردی و اجتماعی خود نائل شوند. آزمون هیل از 59 سوال در طیف 5 یا 4 گزینه‌ای بر اساس طیف لیکرت تشکیل شده است و به بررسی عوامل مؤثر در شکل‌گیری کمال‌گرایی افراد می‌پردازد.

 

پرسشنامه کمال گرایی هیل
شروع آزمون

محبوب‌ترین آزمون‌های روانشناختی نیکارو

با انجام این آزمون‌ها می‌توانید درک بهتر و دقیق‌تری از خود پیدا کنید و در مسیر رشد فردی گام بردارید.

همین الان شروع کن!

شما می‌توانید قبل از خرید بسته ارزیابی و یا پرداخت هزینه، تفاوت ارزیابی‌ شناختی و مزیت آن را با ارزیابی‌های رایج ببینید و با خیال آسوده انتخاب کنید.
اگه برای انتخاب کلاس نیاز به کمک داری، میتونی از ارزیابی‌های نیکارو استفاده کنی تا بر اساس ویژگی‌های خودت بهترین پیشنهادات رو دریافت کنی.
همین حالا فرم رو تکمیل کن، پیام بده یا تماس بگیر.پاسخگویی 9 الی 18 : 09916367451واتساپ

نام شهر

پایه تحصیلی

هدف ارزیابی

درخواست ارزیابی