۱۰ مدل شیرینی عید نوروز ؛ ساده، خوشمزه، مجلسی

Rate this post

به زودی عید نوروز از راه می‌رسد. با واکسینه شدن عموم مردم در برابر کرونا و کاهش نرخ این بیماری، احتمالا سال جدید دید و بازدیدهای نوروزی تا حدودی به روال سابق برمی‌گردد. در همین راستا در این مطلب ۱۰ مدل شیرینی عید نوروز را به شما آموزش می‌دهیم تا پذیرایی مجلسی از میهمانان نوروزی داشته باشید.

توجه داشته باشید که در دستور تهیه شیرینی ها، هر ۱ پیمانه که تقریبا معادل ۱ لیوان فرانسوی است، ۱۲۵ گرم آرد ظرفیت دارد.

شیرینی کرکی

اولین شیرینی عید نوروز که آموزش آن را برای شما آماده کردیم، شیرینی کرکی است. شیرینی کرکی از شیرینی های سنتی و خوشمزه اصفهان است که بیشتر از همه در آغاز فصل بهار تهیه میشود. ما شیرینی نخودچی، برنجی و … را به عنوان شیرینی های عید نوروز میشناسیم. هر چند که این گزینه های معمول جای خودشان را دارند و خیلی هم خوشمزه هستند اما خوب گاهی نیاز به کمی تنوع هم داریم.

شیرینی کرکی

مواد لازم:
  • آرد نخودچی: ۱۲۵ گرم
  • آرد برنج: ۱۲۵ گرم
  • آرد گندم: ۲۵۰ گرم
  • روغن جامد یا روغن قنادی: ۲۲۵ گرم
  • پودر قند: ۱۷۵ گرم
  • پودر هل: ۱/۲ قاشق چایخوری
  • تخم خرفه یا پودر پسته: برای تزئین

این مقادیر برای تهیه شیرینی برای ۴۰ نفر کافی است.

مراحل آماده سازی و طبخ شیرینی کرکی
  1. ابتدا روغن جامد را با پودر قند الک شده داخل کاسه ای بریزید و با همزن برقی، روی دور تند، حدود پنج دقیقه بزنید تا کاملا مخلوط و کرم مانند شود.
  2. آرد برنج، آرد نخودچی و آرد گندم را الک و با هم مخلوط کنید. پودر هل را اضافه سپس مخلوط آردها را که خوب مخلوط و الک کرده اید قاشق قاشق اضافه کنید تا خمیری لطیف بدست بیاید. بسته به نوع آرد ها ممکن است چند قاشق از آرد اضافه بیاید پس یک باره آرد را اضافه نکنید. خمیر شیرینی کرکی را داخل کیسه بریزید و چهار ساعت استراحت بدهید.
  3. بعد از خمیر گلوله های اندازه فندق برداشته خوب گرد کنید و روی شیرینی را به وسیله سر ماسوره گرد یا کاتر گرد کوچک شکل دار کنید. معمولا طرح زدن روی شیرینی کرکی به این صورت هست که چند بار دایره را روی شیرینی میزنند طوری که دایره ها هم دیگر را قطع کنند. و هر دایره از وسط دایره قبلی بگذرد. به این مرحله در شیرینی پزی به اصطلاح پر زدن گفته میشود.
  4. شیرینی ها را روی سینی فر پوشانده شده با کاغذ روغنی بچینید. بالاخره تخم خرفه یا پودر پسته را روی شیرینی کرکی بپاشید و آن را به دلخواه تزیین کنید. سینی را در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۷۵ درجه به مدت ده تا پانزده دقیقه قرار دهید و بپزید. بعد از پخت صبر کنید شیرینی کرکی کاملا خنک شود سپس آن را از کاغذ روغنی جدا کنید و به ظرف در دار منتقل کنید.
نکات مهم در تهیه شیرینی کرکی
  •  اگر آرد شیرینی زیاد شد و موقع شکل دادن به خمیر به مشکل برخوردید میتوانید یکی دو قاشق روغن مایع به خمیر اضافه کنید تا از حالت پودری در بیاید.
  • آرد برنج را میتوانید خودتان در منزل با برنج ایرانی خوش عطر تهیه کنید.
  •  آرد برنج و آرد گندم را حتما از قبل با الک ریز، الک کنید.
  •  خمیر شیرینی را نباید مثل خمیر نان مشت و مال داد چون روغن از خمیر جدا شده و شیرینی خشک از آب در می آید.
  •  برای تهیه همه شیرینی ها از ترازو استفاده کنید چون اندازه ها باید حتما دقیق باشد.
  • در دستور ها میتوانیدبه جای  روغن جامد از کره استفاده کنید ولی نهایتا دو هفته میتوانید شیرینی را نگه دارید ولی با روغن جامد تا دو ماه میتوانید در ظرف دردار نگهداری کنید.
  •  اگر خواستید شیرینی کاکائویی داشته باشید یکی دو قاشق پودر کاکائو بزنید و از آرد دستور کم کنید و اگر زعفرانی خواستید یک قاشق غذاخوری زعفران دم کرده غلیظ اضافه کنید.
  • برای تهیه شیرینی کرکی، نخودچی و برنجی حتما از آرد مرغوب و با کیفیت و تازه استفاده کنید.

شیرینی مشهدی یا آلمانی

شیرینی مشهدی را بسیاری از ما ها بخاطر آن مربای خوشمزه وسطش دوست داریم که خوشمزگی کامل این شیرینی به همین نکته آن می باشد. به همین دلیل برخی افراد، شیرینی مشهدی را شیرینی مربایی می‌نامند. شیرینی مشهدی نیز یکی از پرطرفدارترین های شیرینی عید نوروز است. در ادامه مواد لازم و دستور تهیه این شیرینی خوشمزه را برای شما آورده ایم.

شیرینی مشهدی یا شیرینی آلمانی

مواد لازم:
  • کره یا روغن جامد: ۱۰۰ گرم
  • پودر قند: ۱/۲ پیمانه
  • وانیل: ۱/۲ قاشق چایخوری
  • زرده تخم مرغ: ۱ عدد
  • شهد یا عسل: ۱ قاشق مربا خوریپ
  • شیر یا آب ولرم: یک قاشق غذاخوری
  • پودر کاکائو: ۱ قاشق غذا خوری
  • آرد: ۱ و نیم پیمانه
  • شکلات شیری و کاکائویی ذوب شده برای تزیین
  • مارمالاد و ژله مغزی به میزان لازم
  • پودر پسته به میزان دلخواه
  • پودر نارگیل به میزان دلخواه

این مقادیر برای تهیه شیرینی برای ۴ نفر کافی است.

مراحل آماده سازی و طبخ شیرینی مشهدی
  1. ابتدا کره یا روغن جامد را آب میکنیم البته نه اینکه گرم باشند و به همراه پودر قند و وانیل به مدت ۲ دقیقه با هم مزن هم میزنیم تا کرم رنگ شود.
  2. سپس یک عدد زرده تخم مرغ را هم به آن اضافه میکنیم و دو دقیقه دیگر هم با همزن هم میزنیم سپس یک قاشق عسل یا شهد را به همراه آب یا شیر ولرم به بقیه مخلوط اضافه میکنیم و مقداری دیگر هم میزنیم و بعد پودر کاکائو را اضافه و با همزن هم میزنیم .در آخر هم آرد را کم کم اضافه کرده و با قاشق هم برنید. تا خمیر در ظرف جمع شود.
  3. خمیر احتیاج به ورز دادن ندارد و اگر زیاد هم بزنید به روغن میفتد که مناسب نیست. خمیر آماده شده را داخل نایلون گذاشته و برای نیم ساعت در یخچال استراحت دهید.. بعد از نیم ساعت خمیر آماده شده را در داخل نایلون به ضخامت نیم سانت پهن و صاف کنید تا کاملا تمام قسمت های آن یکدست شود.
  4. بعد با قالب های مختلف و یا گرد آنها را قالب بزنید. کف سینی فر را کاغذ روغنی انداخته و شیرینی ها را با کمی فاصله می چینیم. وسط نصف شیرینی های قالب زده را هم با پشت سر ماسوله گرد خالی میکنیم. و شیرینی ها را با دمای فر ۱۸۰ درجه به مدت ۱۰ دقیقه میپزیم و پس از سرد شدن شکلات شیری و کاکایویی را به صورت جدا گانه به روش بن ماری ذوب کنید و با ماسوله روی شیرینی هایی که وسطشان خالی شده تزیین میکنیم و به همین ترتیب هر تعدادی که دوست دارید با شکلات، بادام، پودر پسته و پودر نارگیل تزیین کنید.
  5. وسط شیرینی های ساده و خالی نشده مقداری مارمالاد یا ژله مغزی میریزیم شیرینی های ساده را در زیر و شیرینی حفره دار تزیین شده را روی قسمت زیری قرار دهید تا شیرینی ها جفت شوند. شیرینی های مشهدی آماده سرو در ظرف مورد نظر هستند.
نکات مهم در تهیه شیرینی مشهدی
  • شیرینی مشهدی جزو کیک و شیرینی – شیرینی خشک میباشد.
  • مان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۲۰دقیقه میباشد.
  • زمان پخت و انتظار آن در حدود ۱۰دقیقه میباشد.
  • شیرینی مشهدی را می توان به عنوان دسر هم سرو کرد.

شیرینی ونیزی

شیرینی عید نوروز بعدی که دستور ان را برای شما آماده کردیم، شیرینی ونیزی می‌باشد. شکل زیبای شیرینی ونیزی می طلبد که در مهمانی های نوروزی شما جزئی از پذیرایی شما باشد. در ادامه دستور پخت این شیرینی عید نوروز را به شما آموزش می‌دهیم.

شیرینی ونیزی مخصوص عید نوروز

مواد لازم:
  • کره: ۲۲۵ گرم
  • آرد: ۲۲۵ گرم
  • پودرقند: ۵۰ گرم
  • وانیل: یک چهارم قاشق چایخوری
  • نشاسته ذرت: ۵۰ گرم
  • شکلات چیپسی: به میزان لازم

این مقادیر برای تهیه شیرینی برای ۸ نفر کافی است.

مراحل آماده سازی و طبخ شیرینی ونیزی
  1. کره را از یخچال بیرون آورده و در دمای محیط قرار دهید تا نرم شود، سپس داخل کاسه بزرگی بریزید و به همراه پودر قند و وانیل خوب هم بزنید.
  2. زمانی که مواد با هم ترکیب شده و به رنگ کرم درآمد آرد و نشاسته ذرت را با هم مخلوط نموده و اضافه کنید.
  3. مواد را خوب هم بزنید تا خمیری یکدست و نرم درست شود، خمیر را داخل قیف بریزید و یک ماسوه با طرح ستاره به انتهای آن ببندید.
  4. سینی را با کاغذ روغنی بپوشانید و خمیر را با فاصله به شکل نقطه ای روی آن بریزید، در آخر روی هر خمیر یک عدد شکلات چیپسی قرار دهید.
  5. سینی را در طبقه میانی فری که با دمای ۱۷۵ درجه سانتی گراد گرم شده قرار دهید تا شیرینی ها برای ۲۰ دقیقه بپزند.
نکات مهم در تهیه شیرینی ونیزی
  • شیرینی ونیزی جزو کیک و شیرینی – شیرینی عید نوروز میباشد.
  • زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۳۰ دقیقه میباشد.
  • زمان پخت و انتظار آن در حدود ۲۰دقیقه میباشد.
  • شیرینی ونیزی را می توانید به عنوان میان وعده یا دسر سرو کنید.

اسکار گردویی

شیرینی عید نوروز بعدی که دستور آن را برای شما آماده کردیم، شیرینی خوشمزه و لذیذ اسکار گردویی است. این شیرینی را می‌توان جز شیرینی های لوکس برای نوروز یا مجالس و مهمانی‌ها دانست.

اسکار گردویی شیرینی عید نوروز

مواد لازم:
  • کره یا مارگارین: ۱۵۰ گرم
  • پودر قند: ۱۰۰ گرم
  • تخم مرغ: ۲ عدد
  • آرد: ۲۵۰ گرم
  • وانیل: ۱/۴ ق چای خوری
  • پودر هل: ۱/۲ ق چای خوری
  • گردو خرد شده: ۱ پیمانه

این مقادیر برای تهیه شیرینی برای ۸۰ نفر کافی است.

مراحل آماده سازی و طبخ اسکار گردویی
  1. کره را از قبل در دمای محیط قرار داده تا نرم شود سپس به همراه پودر قند داخل کاسه ریخته و بمدت ۷ دقیقه با دور تند همزن برقی بزنید تا کره کرم رنگ و حجیم شود.
  2. زرده و سفیده تخم مرغ را جدا کنید. زرده را به همراه وانیل و پودر هل به کره افزوده و مجدد به مدت ۱ دقیقه دیگر هم بزنید تا زرده ها جذب کره شوند.
  3. آرد را به تدریج به مواد فوق اضافه می کنیم و با لیسک هم بزنید تا مانند خمیر در وسط کاسه جمع شود.
  4. سفیده تخم مرغ را با چنگال بزنید تا از لختگی خارج شود و پودر گردو خرد شده را نیز داخل یک ظرف دیگر بریزید و در کنار هم قرار دهید (می توانید بجای گردو از هر نوع مغز پودر شده یا پودر نارگیل یا کنجد استفاده کنید) از مواد خمیر برداشته و در دست گرد کنید باید کاملا بدون ترک باشد سپس ابتدا گلوله را در سفیده تخم مرغ سپس در پودر گردو بغلطانید.
  5. گلوله های گردویی را داخل سینی فر با فاصله از هم قرار دهید سپس در فر از قبل گرم شده به مدت ۲۰ الی ۳۰ دقیقه در دمای ۱۸۰ قرار دهید تا زیر شیرینی ها کمی تغییر رنگ دهد سپس از فر خارج کنید و بعد از اینکه از داغی افتاد از روی سینی جدا کرده و با بریلو و یا شکلات تخته ای ذوب شده تزئین کنید.
  6. برای پخت شیرینی بدون فر داخل تابه یا قابلمه مورد نظرمون دو لایه کاغذ روغنی انداخته، تابه رو ۵ دقیقه روی شعله پخش کن با حرارت ملایم گذاشته تا کمی گرم شود. سپس شیرینی ها رو داخلش چیده و درب تابه رو می گذاریم و به مدت ۱ ساعت با حرارت ملایم قرار می دهیم تا وقتی زیر شیرینی ها طلایی شد.
نکات مهم در تهیه اسکار گردویی
  • برای فر برقی و توستر دما را ۲۰ درجه کمتر تنظیم کنید.
  • تا دو هفته در جای خشک و خنک قابل نگهداری می باشد.
  • برای اینکه گردو به شیرینی بچسبد باید آن را یکدست و ریز خرد کنید.
  • همه مواد را از قبل از یخچال خارج کنید تا هم دمای محیط شود.
  • حتما کره را ۷ دقیقه با دور تند بزنید تا علاوه بر پوک شدن شیرینی بوی کره از بین برود.
  • می توانید از مارگارین برای تهیه شیرینی اسکار استفاده کنید.

شیرینی کشمشی

شیرینی کشمشی از جمله  شیرینی های خشک و پرطرفداری است که هم به عنوان شیرینی عید نوروز و هم برای نذری ها، بسیار پر کاربرد و مناسب است. شیرینی کشمشی در کنار چای، برای پذیرایی یک عصرانه خوشمزه، بسیار لذیذ است و کمتر کسی پیدا می شود که این شیرینی را دوست نداشته باشد و از خوردنش لذت نبرد.

شیرینی کشمشی

طرز تهیه شیرینی کشمشی بسیار آسان و مواد اولیه آن هم  قابل دسترس است. پس بجای خریدن آن از قنادی ها، خودتان دست بکار شوید و با مواد مرغوبی که در اختیار دارید یک شیرینی عالی را برای مهمانی هایتان آماده کنید.و هر طور که دوست دارید آن را به سلیقه خودتان تزیین کنید و به صورت خیلی شیک و مجلسی پذیرایی کنید.

شیرینی کشمشی برای عید نوروز

مواد لازم:
  • تخم مرغ: ۲ عدد
  • پودر قند: ۲۵۰ گرم
  • کره: ۱۵۰ گرم
  • اسانس وانیل: ۱/۴ قاشق چایخوری
  • آرد: ۳۰۰ گرم
  • کشمش: ۸۰ تا ۱۰۰ گرم

این مقادیر برای تهیه شیرینی برای ۱۰ نفر کافی است.

مراحل آماده سازی و طبخ شیرینی کشمشی
  1. ابتدا پودر قند یا پودر شکر را به همراه کره در ظرف هم زن میریزیم و حدود ۳ تا ۴ دقیقه با هم زن میزنیم تا کاملا مخلوط شوند و رنگ آنها سفید شود . باید توجه داشته باشید که وقتی مواد خشک هستند با دور کند هم زن و وقتی کمی مخلوط کره و پودر قند مخلوط شدند و از خشکی در امدن با دور تند هم بزنید. بعد از سفید شدن مواد تخم مرغ ها را دانه دانه به مخلوط شکر  کره اضافه میکنیم و حدود ۳۰ ثانیه برای همزدن هر کدام از تخم مرغ ها زمان میدهیم. یعنی وقتی که تخم مرغ اول مخلوط شد بعد از ۳۰ ثانیه تخم مرغ بعدی را به آن اضافه می کنیم و به همراه آنها وانیل را نیز به مواد اضافه میکنیم.
  2. وانیل هایی که اصولا در بازار موجود می باشد به دو صورت وانیل های خالص و وانیل های شکری است که اگر از وانیل های شکری در این شیرینی استفاده می کنید حتما اندازه آن را دو برابر کنید در غیر این صورت نباید از وانیل بیشتری استفاده کنید چون باعث تلخی شیرینی می شود.
  3. آرد را زمانی به موادمان اضافه خواهیم کرد که تخم مرغ بعدی ما مخلوط و درهم شده باشد ، پس از این مرحله  آرد را می افزایم و با دور آرام همزن هم میزنیم البته فقط در حدی که مواد با یکدیگر مخلوط شوند. سپس در آخر کشمش های شسته شده را که با کمی آرد مخلوط کنید و بعد در صافی بریزید تا آرد اضافه آن خارج شود، سپس  به خمیر شیرینی اضافه کنید و آن را با قاشق هم بزنید.
  4. در صورتی که قصد داشتید شیرینی شما کشمش زیاد تری داشته باشد باید کشمش را به اندازه صد گرم اضافه کنید اما این نکته را در نظر داشته باشید که مبادا مقدار کشمش شما از ۸۰ گرم کمتر شود.
  5. بعد از اضافه نمودن مقدار دلخواه کشمش، یک سینی فر را آماده میکنیم و از افزودن روغن به سینی فر و یا کاغذ روغنی پرهیز می کنیم.چون مواد شیرینی به اندازه کافی چرب هستند.
  6. بعد از این کار نوبت به آن می رسد که تمامی مواد را با یک قاشق کوچک در همه جای سینی با فاصله پر نماییم و آن را در فری قرار دهیم که از قبل حدود یک ربع با حرارت ۲۰۰ درجه سانتی گراد گرم کرده ایم. البته سینی را باید در قسمت بالاتر فر قرار دهیم و حدود یک ربع منتظر می مانیم تا عملیات پخت و کامل شدن شیرینی صورت بگیرد.
  7. هنگامی که متوجه طلایی شدن شیرینی شدید بلافاصله آن را از فر خارج نمایید زیرا حرارات وارده به سینی تاثیر بالایی در رنگ زرد و یا طلایی گرفتن شیرینی کشمشی شما دارد.
شیرینی کشمشی کاکائویی و زعفرانی

شیرینی کشمشی را میتوان به رنگ های دیگر هم تهیه کرد. در ادامه با ما همراه باشید تا با طرز تهیه انواع شیرینی های کشمشی مجلسی آشنا شوید.

برای تهیه شیرینی کشمشی زعفرانی و کاکائویی باید هنگامی که مواد ساده شیرینی را آماده کردید آنها را به سه بخش تقسیم کنید و در کاسه های مختلف بریزید .به کاسه اول چیزی اضافه نکنید چون قرار است شیرینی ساده کشمشی داشته باشید.ولی در یک کاسه دیگر مایه شرینی،  مقداری زعفران ساییده شده اضافه کنید و خوب هم بزنید تا رنگ آن تغییر کند و زعفرانی شود.

در کاسه دیگر مواد شیرینی هم مقداری پودر کاکائو بریزید و هم بزنید تا مواد شیرینی کشمشی به رنگ قهوه ای در بیایند. به این شکل شما سه رنگ از شیرینی کشمشی را تهیه میکنید که بسیار زیبا و جذاب میشوند. در نهایت هم برای مجلسی تر کردن و خوشمزه تر کردن شیرینی های کشمشی میتوانید مقداری مغز گردوی خرد شده را ( معادل ۵۰ گرم) در هنگام اضافه کردن کشمش به مواد شیرینی ها اضافه کنید و هم بزنید.(در صورت اضافه کردن گردو باید مقدار کمتری کشمش بریزید

نکات مهم در تهیه شیرینی کشمشی
  • برای نگهداری طولانی مدت شیرینی های کشمشی بعد از خنک شدن باید شیرینی ها را در جای خنک و داخل ظرف های دربسته نگهداری کنید.
  • شیرینی کشمشی را میتوان به مدت ۱۰ روز در ظرف ر بسته نگهداری کرد.
  • اگر شیرینی درهنگام پخت زیاد در فر بماند خشک میشود.همچنین مقدار آرد هم در خشک شدن شیرینی تاثیر گذار است.
  • روغن جامد باعث انسجام بیشتر مواد شیرینی میشود و درصد چربی آن بیشتر است.
  • در صورت استفاده از روغن جامد، حتما آن را صاف کنید و یا از روغن های قنادی استفاده کنید.همچنین ممکن است کمی آرد بیشتری مصرف شود.
  • تخم مرغ ها را نیم ساعت زودتر از یخچال خارج کنید تا هم دمای محیط شوند.
  • کشمش ها را قبل از استفاده خوب بشویید و چند دقیقه ای در آب خیس کنید تا نرم شود.
  • پودر قند را الک کنید تا دانه های درشت در آن نباشد.
  • استفاده از کره باعث خوش عطر تر شدن و طعم بهتر شیرینی میشود.
  •  هنگام پودر کردن شکر یا قند یک دانه هل با پوست در آن بیندازید که با قند یا شکر کاملا آسیاب شود. هل عطر و بوی فوق العاده ای به شیرینیتان می دهد.
  • کشمش دانه دار برای این شیرینی مناسب نیست.
  • مخلوط کردن کشمش به آرد باعث می شود کشمش بهتر جذب مواد خمیری شود.
  • استفاده از کمی زعفران درشیرینی کشمشی باعث رنگ زرد آن می شود.
  • برای خوشمزه تر شدن و مجلسی تر شدن شیرینی کشمشی میتوانید مقداری مغز گردو را خرد کنید و به مایه شیرینی اضافه کنید.
  • اگر میخواهید شیرینی تان نرم تر شود مقداری آرد و کره بیشتری به آن اضافه کنید.
  • برای پخت این نوع شیرینی باید درجه فر دقیق تنظیم شود.
  • مایه شیرینی را باید با فاصله های مناسب در سینی فر قرار دهید.
  • مایه شیرینی را میتوانید با قیف های ماسوره ای مخصوص شیرینی پزی در سینی فر بریزید.
  • شیرینی ها را بعد ازخارج کردن از فر کاملا رها کنید تا خوب خنک شوند و بعد از قالب فر بیرون آورید.
  • اگر فر در دسترس نبود میتوانید شیرینی کشمشی را در تابه های دو طرفه هم بپزید.
  • در صورت تمایل می توانید یک قاشق چای خوری بیکینگ پودر به مواد شیرینی اضافه کنید و به همراه آرد مخلوط کنید.

شیرینی نخودچی

شیرینی نخودچی یکی از شیرینی های ساده و سنتی ما ایرانی هاست که در ایام نوروز با توجه به سادگیش در کنار انواع شیرینی سرو می شود. شیرینی نخودی را شاید بتوان پرطرفدارترین شیرینی عید نوروز دانست. این شیرینی طرز تهیه آسانی دارد که در ادامه به شما آموزش می‌دهیم.

شیرینی نخودچی شیرینی عید نوروز خوشخور

مواد لازم:
  • آرد نخودچی: ۵۰۰ گرم
  • هل سبز ساییده شده: ۱ قاشق مرباخوری
  • پودر قند: ۲۵۰ گرم
  • روغن جامد: ۲۵۰ گرم

این مقادیر برای تهیه شیرینی برای ۱۰ نفر کافی است.

مراحل آماده سازی و طبخ شیرینی نخودچی
  1. برای تهیه شیرینی نخودچی ابتدا باید آرد نخودچی و پودر قند را جداگانه الک کنید. پودر قند و روغن جامد را نیز در ظرف دیگری بریزید و کمک همزن برقی و یا همزن دستی شروع به همزدن مواد با یکدیگر کنید تا کاملا با هم مخلوط شوند.
  2. در ادامه یک دستکش پلاستیکی به دست کنید و پودر قند و روغن را با دست ورز دهید تا کاملاً مواد فرم خامه ای به خود بگیرند.
  3. بعد از اینکه پودر قند و روغن کاملا ورز داده شد نصف آرد نخود چی را که از قبل الک کرده اید را به پودر قند اضافه کنید و دوباره شروع به ورز دادن بکنید.
  4. باقی مانده آرد نخود چی را نیز به مواد شیرینی اضافه کنید و دوباره شروع به ورز دادن بکنید تا شکل انسجامی به خود بگیرد و از شکنندگی دربیاید چون این خمیر بسیار نرم و شکننده است. در حین ورز دادن هل را نیز به مواد شیرینی اضافه کنید.
  5. وقتی خمیر آماده شد آن را داخل یک پلاستیک گذاشته و به مدت ۶ تا ۲۴ ساعت در گوشه ای از آشپزخانه بگذارید بماند تا استراحت کند. پس از اینکه خمیر کاملا استراحت کرد خمیر را روی سطح صافی پهن کنید و با کمک وردنه روی تا کاملا صاف و یکدست شود .
  6. در این مرحله از چند قالب نیز برای شکل دادن به شیرینی استفاده کنید قالب های کوچک و مناسبی که مخصوص برای شکل دهی شیرینی نخودچی هستند.
  7. ضخامت خمیر شیرینی ها باید به اندازه قالب هایی باشد که انتخاب کردید. اگر هم قالب مناسب در دسترس نداشتید خمیر را به ضخامت ۲ سانتی متر پهن کنید.
  8. پس ازاینکه شیرینی ها را قالب زدید، سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشاندید. سپس شیرینی ها را روی سینی قرار دهید قرار دهید. در این قسمت اگر بخواهید میتوانید شیرینی را تزئین کنید.
  9. سینی حاوی شیرینی را در طبقه وسط فر که با حرارت ۱۷۰ درجه سانتی گراد از قبل گرم کرده اید بگذارید و اجازه دهید تا به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه شیرینی ها بپزد. دقت داشته باشید که حرارت فر شیرینی های شما را نسوزاند و مدام به شیرینی سر بزنید.
  10. پس از اینکه شیرینی آرد نخودچی به پخت رسید شیرینی ها را از فر خارج کنید و اجازه دهید تا شیرینی ها کاملاً سرد شود. چون اگر زودتر از آن شیرینی ها را فر خارج کنید به خاطر تردی و شکنندگی، شیرینی ها خرد میشود.
نکات مهم در تهیه شیرینی نخودچی
  • برای اینکه خمیر شیرینی نخودچی را از حالت پودری در بیاورید میتوانید حداکثر۳۰ الی ۴۰ گرم روغن جامد به آن اضافه کنید، هر چند این شیرینی بدون روغن خوشمزه تر و با کیفیت تر خواهد شد.
  • در صورت تمایل میتوانید به اندازه نصف قاشق غذا خوری هل به خمیر شیرینی اضافه کنید.
  • آرد برنج کمک می کند تا شیرینی شما ترد تر شود. به همین دلیل میتوانید صد گرم از آرد نخودچی را کم کنید و به جای آن از آرد برنج استفاده کنید.
  • این شیرینی را میتوانید با زعفران یا پودر پسته و یا بادام و همچنین کنجد و دانه های سیاه دانه تزیین کنید.
  • در شیرینی نخودچی میتوانید کره را جایگزین روغن جامد کنید .
  • به دلیل سفت نبودن خمیر این شیرینی معمولا قالب زدن آن کمی مشکل دارد بنابراین باید با توجه به نوع آرد مقدار آن را کم و زیاد کنید.
  • خمیر این شیرینی هر چقدر بیشتر بماند پخت بهتری پیدا می کند.

شیرینی نارگیلی

شیرینی نارگیلی که ساده و زود آماده می شود طرفداران بسیار زیادی نیز دارد که از طعم این شیرینی حتما در همه وقت استقبال میکنند. در اعیاد و جشن ها شیرینی نارگیلی بسیار دیده می شود، زیرا بخاطر طعم بی نظیری که دارد این شیرینی نیز در میان دستور تهیه شیرینی های خانگی نیز می درخشد.

شیرینی نارگیلی

به همین دلیل سعی کرده ایم در این مطلب طرز تهیه ای متفاوت و حرفه ای از شیرینی خوشمزه نارگیلی را برای شما بیان کنیم تا در منزل اقدام به درست کردن آن کنید.

شیرینی نارگیلی عید نوروز

مواد لازم:
  • سفیده تخم مرغ: ۴ عدد از تخم مرغ کوچک
  • پودر نارگیل: ۱۲۵ گرم
  • شکر: ۱ پیمانه سر پر
  • روغن مایع: ۲۵ گرم یا ۲ قاشق غذاخوری
  • سرکه یا آب لیمو: ۱ قاشق غذاخوری
  • پودر پسته برای تزیین: به میزان لازم

این مقادیر برای تهیه شیرینی برای ۱۰ نفر کافی است.

مراحل آماده سازی و طبخ شیرینی نارگیلی
  1. داخل ظرف تفلون یا هر ظرف نچسب دیگری  سفیده تخم مرغ را با پودر نارگیل مخلوط کنید و بعد به آن شکر و روغن مایع را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا ترکیب کنید.
  2. ظرف را روی حرارت ملایم قرار دهید و با قاشق چوبی مواد را مرتب هم بزنید به صورتی که به مرحله جوش نرسد ولی اگر دستمان را روی مواد قرار دهیم دستمان بسوزد. به این مرحله داغ زدن میگویند و باید با دقت انجام شود. بعد از ۵ تا ۶ دقیقه هم زدن مواد ترکیب شده، آن را از روی حرارت برمیداریم و بلافاصله سرکه یا آب لیمو را به آن اضافه میکنیم و خوب هم میزنیم. اجازه دهید ۵ تا ۱۰ دقیقه مواد از حرارت بیفتند و خنک تر شوند.
  3. سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و مواد شیرینی را که از حرارت افتاد داخل قیف با ماسوره ساده بزرگ بریزید و برای راحتی این کار ماسوره را داخل یک لیوان کشیده و بلند قرار دهید و مایه شیرینی را داخل ماسوره بریزید.
  4. با فشار قیف مایه شیرینی ها را با فاصله در سینی فر بچینید و روی آن را با پودر پسته تزیین کنید و در فر گرم شده با حرارت ۱۹۰ تا ۲۰۰ درجه سانتی گراد به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه قرار دهید به طوری که یک حاله طلایی رنگ در زیر شیرینی مشاهده شود. در این فاصله نباید در فر را باز کرد چون پف شیرینی میخوابد و شیرینی آماده شده را میتوان در ظرف دربسته به مدت یکماه در یخچال نگهداری کنید.
نکات مهم در تهیه شیرینی نارگیلی
  • اگر شیرینی به کاغذ روغنی چسبید یک دستمال یا حوله را مرطوب کنید و از پشت زیر شیرینی ها بکشید تا شیرینی ها به راحتی از کاغذ جدا شوند.
  • نوع سرکه و یا رنگ آن فرقی نمیکند و ریختن سرکه یا آبلیمو فقط برای تثبت نگه داشتن رنگ سفید شیرینی بکار می رود.
  • در این شیرینی حتما از شکر استفاده شود و پودر قند یا چیز دیگری جایگزین نشود.

شیرینی کنجدی شکلاتی

یرینی کنجدی شکلاتی یکی از شیرینی های مقوی و خوشمزه عید است که با رویه شکلاتی طعم بی نظیری پیدا می کند. این شیرینی خوشمزه به سادگی تهیه می‌شود و به علت داشتن کنجد، یکی از مقوی ترین و بهترین پیشنهاد هایی است که میتوانید آن را برای عید نوروز تهیه کنید.

شیرینی کنجدی شکلاتی

مواد لازم:
  • آرد: ۱۷۵ گرم
  • زرده تخم مرغ: ۱ عدد
  • روغن صاف قنادی: ۱۰۰ گرم
  • پودر قند: ۵۰ گرم
  • وانیل: ۱/۸ ق چ
  • کنجد: ۵۰ گرم
  • نمک: ۱ پنس
  • شکلات: به میزان لازم
مراحل آماده سازی و طبخ شیرینی کنجدی شکلاتی
  1. روغن و پودر قند و وانیل را ابتدا با چنگال یا لیسک مخلوط کنید و سپس حدود ۵ دقیقه با همزن بزنید تا کرم لطیف و روشنی حاصل شود. سپس زرده را اضافه کرده و ۲ دقیقه دیگر بزنید. در نهایت کنجد را اضافه و با لیسک مخلوط کنید.

  2. آرد و نمک سه بار الک شده را به مواد اضافه و با لیسک یا نوک انگشتان مخلوط کنید، دقت کنید خمیر را ورز ندهید و فقط مواد مخلوط و یکدست شوند.

  3. مواد را در کیسه فریزر برای ۱۵ تا ۳۰ دقیقه در یخچال استراحت دهید سپس روی سطح کار یا بین دو کیسه یا کاغذ روغنی آنرا به ضخامت دلخواه باز کرده و کاتر بزنید و داخل سینی فر چیده و برای ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه بپزید.

  4. بعد از خنک شدن با شکلات بن ماری شده و کنجد و با کمک قلم مو و رنگ پودری طلایی تزیین کنید.

نکات مهم در تهیه شیرینی نارگیلی
  • اگر شیرینی به کاغذ روغنی چسبید یک دستمال یا حوله را مرطوب کنید و از پشت زیر شیرینی ها بکشید تا شیرینی ها به راحتی از کاغذ جدا شوند.
  • نوع سرکه و یا رنگ آن فرقی نمیکند و ریختن سرکه یا آبلیمو فقط برای تثبت نگه داشتن رنگ سفید شیرینی بکار می رود.
  • در این شیرینی حتما از شکر استفاده شود و پودر قند یا چیز دیگری جایگزین نشود.

کوکی پسته و شکلات سفید

در دستور اصل کوکی پسته و شکلات سفید از میوه کرنبری استفاده شده که شبیه زغالخته است. کرنبری ها ترش هستند و ممکن است ترشی بر شیرینی چیره باشد. کرنبری‌ها در امریکا و کانادا به شکل تجاری کشت می‌شوند، میوه‌هایشان به صورت تازه مصرف می‌شوند و یا از آنها برای تهیه آب‌میوه، سس، مربا، و خشکبار (کرنبری خشک) استفاده می‌شود. شما می‌توانید به جای کرنبری، از زغال اخته استفاده کنید و از طعم خاص و متفاوت این کوکی خوشمزه لذت ببرید.

کوکی پسته و شکلات سفید

مواد لازم:
  • کره نرم شده: ۱/۲ پیمانه
  • شکر قهوه ای: ۱/۲ پیمانه
  • شکر سفید: ۱/۲ پیمانه
  • تخم مرغ: ۱ عدد
  • وانیل: ۱ ق چ
  • آرد: ۱ و نیم پیمانه
  • جوش شیرین: ۱/۲ قاشق چایخوری
  • کشمش، آلبالو خشک یا زغال اخته بدون هسته: ۱ پیمانه
  • شکلات چیپسی سفید: ۱ پیمانه
  • پسته پوست کنده خرد شده: ۱/۲ پیمانه
  • نمک: ۱/۴ قاشق چایخوری
مراحل آماده سازی و طبخ کوکی پسته و شکلات سفید
  1. ابتدا کره نرم شده به همراه شکر ها(سفید + قهوه ای) را در ظرف ریخته و چند دقیقه با همزن میزنیم تا کرکی شود. (حدود ۵ دقیقه با سرعت متوسط رو به بالا)

  2. تخم مرغ و  وانیل را  اضافه می کنیم و مجددا هم می زنیم.
  3. در ظرف دیگری نمک ، جوش شیرین و آرد را ترکیب و الک می کنیم. سپس این مواد را به مواد قبلی اضافه میکنیم و با لیسک یا قاشق چوبی هم میزنیم.
  4.  شکلات چیپسی، پسته و زغال اخته (یا کشمش یا آلبالو خشک) را به مواد اضافه میکنیم و فقط در حد ترکیب شدن هم میزنیم.
  5. در سینی فر کاغذ روعنی می‌گذاریم و کوکی ها را گرد کرده یا اسکوپ زده، با فاصله در سینی میچینیم.
  6. در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۹۰ درجه سانتیگراد به مدت ۸ تا ۱۰ دقیقه (یا تا زمانی که دور کوکی ها طلایی شده و تغییر رنگ داده ) قرار می دهیم.
نکات مهم در تهیه کوکی پسته و شکلات سفید
  • میتوانید بجای جوش شیرین، دو برابر مقدار ذکر شده بیکینگ پودر اضافه کنید، اما شکل ظاهری کوکی مشابه تصویر نخواهد شد.
  • می‌توانید از هر شکلات چیپسی با هر رنگی استفاده کنید.
  • اگر از اسانس وانیل استفاده میکنید ۲ تا ۳ قطره کافی است.
  • مواد این کوکی به راحتی داخل دست گرد میشود، مخصوصا اگز فضا خنک باشد.
  • استفاده از کاغذ روغنی اجباری نیست، اما بهتر است استفاده کنید.
  • سایز هایی که گرد میکنید ارتفاع بیشتر از ۳ سانت نداشته باشد، چون داخل فر پهن میشود. تقریبا اندازه یک گردوی بزرگ مناسب است.
  • حتما از وانیل با کیفیت عالی استفاده کنید. خصوصا دوستانی که نسبت به کره حساس هستند. البته این کوکی ها طعم و بوی کره ندارند، فقط چند ثانیه بعد از خارج شدن از فر شاید کمی بو احساس کنید.

  • میتوانید از شکر سفید به تنهایی استفاده کنید، اما استفاده از دو شکر نتیجه مطلوبتری به شما خواهد داد.

  • اضافه شدن زعفران به این کوکی در کنار پسته و کشمش طعم بینظیری دارد. (حداکثر ۴ قاشق غذاخوری)

  • در زمان اضافه شدن آرد حتما از لیسک یا قاشق چوبی استفاده کنید.

  • در رسپی زمان ۸ تا ۱۰ دقیقه با دمای ۱۹۰ می‌باشد. در دمای ۱۸۰ زمان به ۱۵ دقیقه تغییر پیدا می‌کند.

شیرینی ملکه بادام

به زودی…

برای مشاهده بهترین آموزشگاه‌های آشپزی بر روی شهر مورد نظر خود کلیک کنید.

برای مشاهده اطلاعات مربوط به آموزشگاه‌های آشپزی در شهرهای دیگر، به انتهای مقاله مراجعه کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

close

سلام
اگر دنبال کلاس خاصی هستید روی دکمه نارنجی پایین کلیک کنید. در اولین فرصت با شما تماس میگیریم.