هنر خطاطی یکی از زیباترین هنرهای بصری است. زیبا نوشتن تنها یک جنبه از هزاران جنبه ی هنر خطاطی است. اصول هندسی و نظام مندی فوق العاده این هنر سبب شده است که طرفداران زیادی پیدا کند. با ما همراه باشید تا با همه چیز در مورد خطاطی و انواع آن آشنا شوید. در این مقاله میخواهیم به معرفی بهترین کلاس خوشنویسی تهران بپردازیم. تا انتها با ما همراه باشید.
خوشنویسی
خوشنویسی یا خطاطی به معنی زیبانویسی یا نوشتن همراه با خلق زیبایی است و فردی که این فرایند توسط او انجام میگیرد. خوشنویس نام دارد، بهخصوص زمانی که خوشنویسی حرفهٔ شخص باشد. گاهی درک خوشنویسی به عنوان یک هنر مشکل است. به نظر میرسد برای درک و لذت بردن از تجربه بصری خوشنویسی باید بدانیم خوشنویس افزون بر نگارش یک متن، سعی داشته اثری هنری با ارزشهای زیبایی شناختی خلق کند.
از این رو خوشنویسی با نگارش سادهٔ مطالب و حتی طراحی حروف و صفحهآرایی متفاوت است. همچنین از آنجایی که این هنر جنبههایی از سنت را در دل خود دارد باید آن را تا حدی از تایپوگرافی که مبتنی بر ارزشهای گرافیکی مدرن و کارهای چاپی است متمایز کرد.
خوشنویسی تقریباً در تمام فرهنگها به چشم میخورد. اما در مشرق زمین و بهویژه در سرزمینهای اسلامی و ایران اهمیت بسیاری در میان هنرهای بصری دارد. خوشنویسی اسلامی و بیش از آن خوشنویسی ایرانی تعادلی است. میان تمامی اجزاء و عناصر تشکیل دهندهٔ آن. تعادل میان مفید و مورد مصرف بودن از یک سو و پویایی و تغییر شکل یابندگی آن از سوی دیگر؛ تعادل میان قالب و محتوا که با آراستگی و ملایمت تام و تمام میتواند شکل مناسب را برای معانی مختلف فراهم آورد.
بهترین کلاس خوشنویسی تهران
در ادامه به معرفی تعدادی از بهترین های کلاس خوشنویسی تهران میپردازیم:
آموزشگاه هنرهای تجسمی ژون
- مدیریت: سرکار خانم سوزان ژون
- توضیحات: آموزشگاه هنرهای تجسمی ژون در محدوده نارمک شهر تهران واقع شده و با هدف آموزش تخصصی هنر در کلیه سنین و از مبتدی تا پیشرفته تاسیس گردیده و برگزار کننده ورکشاپ ها، کارگاه ها و دوره های تخصصی کلیه گرایشات هنرهای تجسمی تحت نظر اساتید مجرب، دانشگاهی و باسابقه مورد تایید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی میباشد.
آموزشگاه خوشنویسی بین الملل
- توضیحات: آموزشگاه خوشنویسی بین الملل در شهرک غرب تهران، خیابان دادمان واقع شده و جزو آموزشگاه های قوی در زمینه خوشنویسی می باشد. آموزشگاه خوشنویسی بین الملل هم دوره های مجازی و هم حضوری برگزار می کند. این آموزشگاه خوشنویسی با سابقه چندین ساله خود در فراهم نمودن تمامی زمینه های لازم برای برطرف نمودن این دغدغه ها در زمینه آموزش خوشنویسی تحریری (آموزش مجازی خط خودکاری، کلاسهای حضوری و آموزشهای رایگان) و همچنین طراحی امضا همراه شما خواهد بود .
آموزشگاه خوشنویسی نوین خط
- توضیحات: آموزشگاه خوشنویسی نوین خط در خیابان طالقانی شهر تهران واقع شده است.
آموزشگاه خوشنویسی پاییز
- توضیحات: آموزشگاه خوشنویسی نوین خط در خیابان ولیعصر نرسیده به میدان ونک تهران قرار دارد.
آموزشگاه خوشنویسی ساقی
- مدیریت: خانم زینب مقدسی
- توضیحات: آموزشگاه خوسنویسی ساقی در بلوار مطهری، خیابان لارستان شهر تهران قرار دارد.
آموزشگاه خانه خوشنویسی
- توضیحات: آموزشگاه خوسنویسی در شرق تهران، ذلاوران، تکاوران شمالی
آموزش خوشنویسی با خودکار
در واقع با نوشتن مداوم هیچ گاه خط زیبا نمی شود. بلکه تمرین مناسب و رعایت اصول درست نوشتن است که به دست خط زیبایی می دهد. خط و قلم زمینه های مناسب برای آگاهی هر چه بیشتر افراد به اصول و قواعد خوش خطی را بوجود آورده که به جرات می توانیم بگوئیم آموزشهای ارائه شده توسط آموزشگاه خط و قلم از هر حیث متفاوت و برای تمامی سنین قابل استفاده خواهد بود.
آموزش خوشنویسی با خودکار حرکت نوینی در راستای تشویق افراد به خوش خطی میباشد. خوشنویسی با خودکار به پیش نیازهایی نیاز دارد تا با سهولت بیشتری آموزش های کاربردی فرا گرفته شود. با تمرین سرمشق های ارائه شده در کلاس خوشنویسی، نه تنها تغییرات اساسی در دست خط شما ایجاد خواهد شد، بلکه با شرکت در آزمونها نیز می توانید خود را محک بزنید.
اهمیت هنر خوشنویسی در ایران
قبل از دوران اسلامی در ایران، خط پهلوی، اوستایی و میخی رواج داشت اما با ورود اسلام به ایران و پذیرش آن از سوی ایرانیان، الفبای عربی جای خطوط قبلی را گرفت. اما خوشنویسی خط الفبای فارسی در میان هنرمندان ایرانی به چنان مرتبهای از کمال و تعالی رسید که نقطه اوج هنرنمایی آنها در عرصه خط و خوشنویسی شد و حتی تبدیل به هنری مقدس گردید.
در اوایل تسلط حاکمان اسلامی بر ایران، خوشنویسی خط نسخ برای نوشتن و هنرنمایی رواج داشت، اما رفته رفته و در طول تاریخ، خوشنویسان در ایران شیوههای خاص خود مانند نستعلیق، شکسته نستعلیق و … را در این هنر ابداع کردند و خوشنویسی را به اوج کمال رساندند.
انواع خوشنویسی خط
خوشنویسی خط کوفی
خط کوفی اولین خطی است که برای کتابت و تزئین کلام وحی به کار رفت. ایرانیان نیز با پذیرش اسلام این خط را در نگارش قرآن به کار گرفتند و به شیوهای خاص دست یافتند که بعدها به نام کوفی شهرت یافت. خط کوفی انواع مختلفی دارد چون: کوفی تزئینی، کوفی مشرقی، کوفی مغربی، کوفی معقلی و… .
خوشنویسی خط کوفی معقلی (بنایی)
از این خط در کتابت استفاده نمیشود و صرفا نوعی خط تزئینی است. کوفی معقلی بر دیوارهای بلند با آجر یا کاشی، توسط معماران و بناها اجرا میشود. طراحی این خط بر اساس صفحه شطرنج است.
اما از آنجا که در خط کوفی دشواری خوانش برای ایرانیان و دیگر مسلمانان وجود داشت، شخصی به نام «ابن مقله بیضاوی شیرازی» دست به ابداع شش نوع خط تازه از خط کوفی زد: محقق (برای ثبت قصاید و اشعار)، ریحان یا ریحانی (برای کتابت مصاحف و ادعیه)، نسخ (برای کتابت تفاسیر و احادیث)، ثلث (برای برای کتیبه نگاری و اقلام درشت)، توقیع (برای تحریر فرمان و منشور)، رقاع (برای مکاتبات و مراسلات).
خوشنویسی خط تعلیق
میتوان گفت که این خط، اولین خط خوشنویسی در ایران و برگرفته از رقاع و توقیع است. در این خط کلمات و حروف یکنواخت نیستند، یعنی گاه ریز و گاه درشت نوشته میشوند و هرچه به انتهای سطر نزدیک میشویم از بار ترافیکی کلمات کاسته میشود.
خوشنویسی خط شکسته تعلیق
نیاز به تندنویسی موجب شد که حروف و کلمات در خط تعلیق به صورت تو در تو و پیوسته نوشته و در نتیجه سرعت نوشتن زیاد شود. به این مرحله از تحول خوشنویسی، شکسته تعلیق میگویند.
خوشنویسی خط نستعلیق
این خط کاملترین و معروفترین خط ایرانی است. با ابداع این خط، تعلیق کاربرد خود را از دست داد. نستعلیق در نیمه دوم قرن هشتم ه.ق از ترکیب دو خط نسخ و تعلیق توسط «میرعلی تبریزی» به دست آمد. این خط از نظم، اعتدال، متانت و دایرههای ظریف و موزون برخوردار است و بدین جهت آن را “عروس خطوط اسلامی” نامیدند. یکی از ویژگیهای نستعلیق زیبایی و هماهنگی بسیار زیاد حروف و کلمات آن است.
خوشنویسی خط شکسته نستعلیق
این خط در نتیجه تندنویسی خط نستعلیق که به صورت شکسته و پیوسته نوشته میشد، بوجود آمد. حرکات قلم در این خط آزاد، راحت و سریع است، به همین دلیل برای نوشتن اشعار و مضامین عرفانی، روحانی، شاعرانه و احساسی مناسب است. در این خط گاهی اوقات حروف در هم تداخل پیدا میکنند و کلمات فرم و زیبایی خاصی به خود میگیرند.
از انواع خطوط دیگری که وجود دارد، میتوان به خط دیوانی، رقعه، طغرا، مثنی، معما، مسلسل و … اشاره کرد.
لینکهای مرتبط:
معرفی بهترین کلاس بازیگری تهران
معرفی کلاس فیلم نامه نویسی تهران
معرفی بهترین کلاس تدوین فیلم
معرفی بهترین کلاس نقد فیلم در تهران
سرفصل های آموزشی در کلاس کارگردانی
آینده شغلی یک کارگردان
معرفی بهترین کلاس یوگا تهران
معرفی بهترین کلاس آشپزی شمال تهران
معرفی کلاس های عکاسی تهران
معرفی کلاس نویسندگی در تهران
معرفی بهترین کلاس طلا و جواهرسازی تهران
معرفی بهترین کلاس خیاطی تهران
بهترین کلاس هنرهای سنتی تهران
معرفی بهترین کلاس نقاشی تهران
معرفی بهترین کلاس خوشنویسی غرب تهران
معرفی بهترین کلاس نقاشی غرب تهران
معرفی بهترین کلاس نقاشی شرق تهران
آپارات نیکارو