ما در این مقاله به معرفی بهترین کلاس موسیقی زاهدان میپردازیم. پس تا انتها با ما همراه باشید.
شاید شما هم مانند خیلی از افراد علاقه مند به موسیقی به دنبال یک کلاس موسیقی خوب برای پرورش استعداد خود و یا فرزندتان هستید و برای این انتخاب به دنبال بهترین کلاس های موسیقی زاهدان می گردید.
ما در نیکارو بهترین آموزشگاه های کشور را به شما معرفی خواهیم کرد با ما همراه باشید.
در مطلب دیگری درباره تاریخچه ساز تنبور صحبت کردیم اما در این مطلب میخواهیم درباره اجزای ساز تنبور صحبت کنیم.
آشنایی با اجزای ساز تنبور
کاسه:
همان قسمت پایین تنبور که خود دارای اشکال مختلفی است که بستگی به منطقه و سازنده خود دارد. کاسهٔ این ساز را عموماً از چوب توت میسازند که انتخاب نوع چوب، یعنی اینکه از چه جنس توتی باشد خود دارای نکاتی است.
دسته:
قسمت انتهایی تنبور که به کاسه متصل است که در صدا تاثیر زیادی دارد.
صفحه:
قسمت روی کاسه که دارای بافت ظریف می باشد، صفحة نازکی است از چوب درخت گردو که بر روی دهانه کاسه قرار میگیرد و در وسط و یا در کنار صفحه حدود ۷ تا ۱۲ سوراخِ ۲ تا ۳ میلیمتری دارد تا موجب نرمی صدای تنبور شود. سوراخ روی صفحه بر صدای تنبور تا ثیر بسزایی دارد.
دستان:
۱۳ تا ۱۴ دستان در تنبور وجود دارد که در محلهای معیّن بر دسته بسته میشوند. به نظر اغلب نوازندگان مشهور، محل دستانها ثابت است اما برخی نیز معتقدند که جای تعدادی از این دستانها متغیر است.
خرک:
خرک، قطعه چوبی کوچک و محکم از درخت شمشاد و گردو میباشد که سیم به آن وصل می شود و روی صفحه سیم گیر قرار می گیرد. در برخی از سازهای جدید سیم گیر کار خرک را می کند.
در ادامه مطلب معرفی بهترین کلاس موسیقی زاهدان میخواهیم درباره یکی دیگر از اجزای ساز تنبور به نام سیم گیر صحبت کنیم.
سیم گیر:
به قسمت انتهایی کاسه وصل است و سیم را به آن وصل میکنند. سیم گیر از جنس استخوان یا چوب بوده در انتهای صفحه قرار دارد که تارها را بدان گره میزنند و تا انتهای دسته میکشند. در برخی از تنبورهای جدید، خرک کار سیمگیر را انجام می دهد.
گوشی:
قطعات بالای تنبور را گوشی می گویند و از آن برای کوک کردن استفاده می کنند.
دو تا سه گوشی (در تنبورهای نامتعارف تا پنج گوشی) از چوب بید وجود دارد. تنبور لانه کوک (جعبه گوشی ها) ندارد و گوشی هایش مستقیماً در سوراخ های ایجاد شده در انتهای دسته فرو می روند.
سیم گیر بالا:
برجستگی پایین گوشی را می گویند که دارای شیارهایی است. شیطانک ، که قطعه چوب یا استخوانی است با دو سه شیار که تارها از روی آن عبور داده شده به گوشی گره میخورند. شیطانک در حدود ۱۵ سانتیمتری ابتدای دسته تعبیه میشود.
پرده:
نخ نازکی است که روی دسته بسته شده و فاصله هر دو دستان را یک پرده میگویند. تنبور از قدیم دارای ۲ سیم بوده که اکنون آن را از ۲ سیم به یک سیم ارتقاء دادهاند.
سیم:
دو یا سه سیم، که سیم بالایی معمولاً جفتی است. این سیمها از یک سو به سیمگیر و از سوی دیگر پس از عبور از روی خرک و شیطانک در انتهای دسته به دور گوشیها پیچیده میشوند.

1- معرفی بهترین کلاس موسیقی زاهدان
آموزشگاه موسیقی ماهور
لینک مرتبط :
معرفی بهترین کلاس های گریم و آرایشگری زاهدان
معرفی بهترین کلاس کنکور زاهدان
معرفی بهترین کلاس های گریم و آرایشگری زاهدان