campain
باشگاه کوهنوردی مشهد

معرفی بهترین باشگاه کوهنوردی مشهد

در این مقاله به معرفی بهترین باشگاه کوه نوردی مشهد میپردازیم، اما پیش از آن می‌خواهیم کمی با این ورزش پر هیجان و لذتبخش آشنا شویم. تا انتها همراه ما باشید.

ورزش کوهنوردی

کوهنوردی ورزشی است که در آن با استفاده از ابزار ویژه از کوه بالا می‌روند. بر خلاف بسیاری از ورزشها، کوهنوردی قوانین جهانی مدون و تعریف همه‌پذیر ندارد. برای مثال فدراسیون بین‌المللی کوهنوردی تعریفی از این ورزش به دست نمی‌دهد. فدراسیون کوهنوردی و صعود‌های ورزشی ایران، در تعریف کوهنوردی می‌گوید ارتفاع مناطق پیموده شده باید بالاتر از ۱۸۰۰ متر از سطح آبهای آزاد باشد؛ کوه‌پیمایی نیز از ارتفاع ۱۸۰۰متر تا ارتفاع ۳۰۰۰ متر تعریف شده است. اما منابع دیگر ارتفاع مشخصی را برای کوهنوردی تعیین نمی‌کنند.

فدراسیون کوهنوردی ایران، کوهنوردی را فعالیتی حرفه‌ای و کوه‌پیمایی را مختص افراد آماتور دانسته است. البته این شرط چندان با واقعیت تطابق ندارد. زیرا بسیاری از کوهنوردان قَدَر و نامدار ایرانی، این رشته را حرفهٔ خود قرار نداده‌اند و نمی‌توان آنها را حرفه‌ای دانست بلکه همگی آماتور محسوب می‌شوند زیرا درآمد اصلی آنها از راه کوهنوردی نیست. اصولاً در دنیا نیز کسب درآمد به عنوان قهرمان کوهنوردی چندان مطرح نیست.

کوهنوردی برای برخی ورزش، برای عده ای شغل یا الزامی برای شغل اصلی، و برای بعضی افراد صرفا یک سرگرمی است. به ارتفاعات بیش از ۶۰۰ متر از زمین‌های اطراف هر منطقه کوه گفته می‌شود. بلندترین قسمت هر کوه را قله می‌گویند. یک کوه می‌تواند یک یا چند قله داشته باشد که در یک خط الراس قرار گرفته‌اند. معمولاً به بلندترین قله، قلهٔ اصلی گفته می‌شود و سایر قلل در یک خط الراس را قله‌های فرعی می‌نامند. در کوهنوردی شرط سنی وجود ندارد. در ضمن این رشته ورزشی سن بازنشستگی هم ندارد. هر کسی با هر توانایی می‌تواند به عنوان تفریح یا انجام کار حرفه ایی به کوه برود.

دنبال کلاس میگردی؟
بهتر نیست قبلش توانمندی‌هات رو بشناسی!؟

سنجش توانایی‌های ذهنی با استفاده از جدیدترین آزمون‌های کامپیوتری و منطبق با استانداردهای جهانی توسط متخصصین روانشناس
*ویژه ۷ تا ۱۸ سال*
*برای مشاوره رایگان فرم را تکمیل کنید*

باشگاه کوهنوردی در مشهد

بهترین باشگاه کوه نوردی مشهد

اگر عاشق کوهنوردی هستید و به دنبال باشگاهی میگردید تا کوهنوردی را به صورت حرفه ای یاد بگیرید و در برنامه‌های آن شرکت کنید، فهرست زیر برای شماست. در ادامه تعدادی از برترین باشگاه‌های کوهنوردی مشهد را به شما معرفی میکنیم.

باشگاه کوهنوردی چکاد

مشاهده صفحه آموزشگاه

باشگاه کوهنوردی آزادگان

مشاهده صفحه آموزشگاه

باشگاه كوهنوردی كاویان مشهد

مشاهده صفحه آموزشگاه

باشگاه کوهنوردی پویا

مشاهده صفحه آموزشگاه

باشگاه کوهنوردی اوج مشهد

مشاهده صفحه آموزشگاه

باشگاه کوهنوردی هزار مسجد

مشاهده صفحه آموزشگاه

باشگاه کوهنوردی احد

مشاهده صفحه آموزشگاه

باشگاه کوهنوردی اُرس

مشاهده صفحه آموزشگاه

مطرح ترین کوهنوردان ایران

در ادامه نام 5 نفر از برترین کوهنوردان ایرانی را می‌بینید.

1. محمد اوراز

نفر اول لیست بهترین کوهنوردان ایران محمد اوراز (۱۳۴۸–۱۳۸۲) کوهنورد ایرانی کرد تبار است. او پس از هومان آپرین، که در سال ۱۹۹۰ میلادی به قله اورست صعود کرد،دومین فرد ایرانی محسوب می‌شود که به این قله صعود کرده‌است. توانایی او به حدی بود که به قله‌های بالای ۸۰۰۰ متر بدون کپسول اکسیژن صعود می‌کرده‌است.

سال ۱۳۸۲، هنگام صعود به قله گاشربروم ۱ در پاکستان، محمد اوراز به همراه مقبل هنر پژوه بر اثر سقوط بهمن سقوط کردند مقبل هنر پژوه سالم ماند ولی محمد اوراز پس از انتقال به بیمارستان شفا در اسلام‌آباد پاکستان پس از ۲۰ روز در گذشت. اعضای تیم به علت وقوع حادثه برای همنوردشان از ارتفاع ۷۸۰۰ متری اقدام به بازگشت و انتقال پیکر وی به پائین کردند.

2. عظیم قیچی ساز

عظیم قیچی‌ساز (متولد ۱۳۶۰، تبریز) کوهنورد اهل ایران است. او تنها هیمالیانورد ایرانی است که توانسته به همه چهارده قله هشت هزار متری صعود کند.

عظیم قیچی‌ساز در فاصله سال‌های ۱۳۸۴ تا ۹۵ توانست ۱۳ قله از هشت‌هزارمتری‌ها را صعود کند. در این فاصله وی دو بار و در سال‌های ۸۴ (با استفاده از اکسیژن) و در سال ۹۵ بدون اکسیژن به اورست صعود کرد. سرانجام در ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۶ موفق به فتح تنها قله باقی‌مانده یعنی لهوتسه شد. عظیم ۳۷مین کوهنورد در دنیا است که به عضویت باشگاه هشت‌هزارمتری‌ها درآمد. در بین کوهنوردان صعودکننده به هشت‌هزارمتری‌ها، تنها ۱۷ نفر در جهان موفق به صعود به همه ۱۴ قلهٔ بالای ۸۰۰۰ متر بدون اکسیژن شده بودند و عظیم قیچی‌ساز توانست نام خود را به عنوان هجدهمین کوهنورد در این فهرست به ثبت برساند.

3. پروانه کاظمی

پروانه کاظمی کوهنورد ایرانی است که به صورت مستقل چندین قله هشت هزار متری جهان را فتح کرده و نخستین زن در جهان است که در طول یک فصل، صعودی موفقیت‌آمیز به دو قله اورست و لهوتسه داشته‌است. وی با صعود به این دو قله در مدت یک هفته توانسته رکورد جهانی را کسب کند. پروانه کاظمی نخستین زن کوهنورد ایرانی است که قله‌های موستاق آتا، ماناسلو، اما دابلام، لهوتسه ، ماکالو و دائولاگیری را صعود کرده و نخستین زن ایرانی به‌شمار می‌رود که به‌طور مستقل اورست را صعود کرده‌است.

4. مهدی عمیدی

مهدی عمیدی آهنگ (زادهٔ ۸ آبان ۱۳۵۸، مشهد)، کوهنورد، هیمالیانورد مستقل و نخستین ایرانی بود که توانسته قلۀ اورست را بدون استفاده از کپسول اکسیژن صعود نماید. بلافاصله پس از اورست، قلۀ لهوتسه را فتح کرد.

وی که کوهنوردی حرفه‌ای را از سن ۱۹ سالگی و در ارتفاعات استان خراسان آغاز نمود، موفق به صعود قله‌های مرتفعی همچون اسپانتیک، خان تنگری، ماناسلو، اورست (بدون استفاده از اکسیژن)، لهوتسه (بدون استفاده از اکسیژن)، پوبدا و کی ۲ (تا ارتفاع ۸٬۲۰۰ متری) شده‌ است.

در ۲۲ مهر ۱۳۹۱، مهدی عمیدی که برای صعود قله‌های مون بلان، عازم فرانسه شده بود در این منطقه مفقود گردید و پیکر او هرگز پیدا نشد.

5. مقبل هنرپژوه

نفر پنجم لیست بهترین کوهنوردان ایران مُقبـِل هنرپژوه (۱۳۶۲–۱۳۸۶) کوهنورد جوان بوکانی بود که در آخرین سفرش به هیمالیا سرپرستی تیم ملی کوهنوردی ایران را در صعود به قله برود پیک بر عهده داشت.

مقبل در سال ۱۳۷۹ به عضویت تیم ملی درآمد و وی رکورد دار جوانترین صعودکننده به کوه لوتسه چهارمین قله رفیع جهان به ارتفاع هشت هزار و ۴۱۶ متری در سن ۱۹ سالگی بود. در پاییز ۱۳۸۶ و در حالی که در ارتفاعات کوه برده زرد بوکان در حال کوهنوردی و آموزش بود که به فاصله حدود ۸ متر سقوط کرده به اغماء رفت و چند روز بعد در بیمارستان عارفیان ارومیه درگذشت. پیکر وی را در بلندای کوه برده زرد، نزدیک قله کوه، به خاک سپردند.

امنیت در کوهنوردی

همانطور که مطالعه کردید چندین کوهنورد برتر ایرانی در حوادث مختلف، مثل بهمن جان خود را از دست دادند. گرچه امنیت در کوهنوردی همواره اهمیت دارد، با این حال در صعودهای برفی این موضوع اهمیت مضاعف پیدا می‌کند.

مرحوم ناصر اکبری، کوهنورد مشهدی معروف یکی از جان باختگان حادثه تلخ بهمن بود. ناصر اکبری در حادثه ۱۳۹۶ اشترانکوه که روز ۱۶ آذر رخ داد، در اثر ریزش بهمن جان خود را از دست داد.

مستند “مرگ سفید”، مستند خبری درباره کوهنوردان جانباخته حادثه بهمن کول جنو را از دست ندهید:

4.3/5 - (6 امتیاز)

  1. سلام

    باشگاه هایکه میگید تفریحی کار میکنند یا تخصصی هم آموزش میدن؟ از تجهیزات و قیمتاش هم بگید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

 
از استعدادیابی تا انتخاب کلاس
 
استعدادیابی بر اساس علوم شناختی
 
*ویژه 7 تا 18 سال*
 
*برای مشاوره رایگان فرم را تکمیل کنید*