campain
بهترین مرکز مشاوره در تهران

بهترین مرکز مشاوره در تهران

بهترین مرکز مشاوره در تهران کدام است؟ برای مراجعه به یک روانشناس باید چه نکاتی را مد نظر قرار دهید؟ ویژگی های یک مرکز مشاوره خوب چیست؟

اگر به ساکن تهران هستید و به دنبال بهترین مرکز مشاوره در تهران هستید با ما تا انتهای مطلب همراه باشید. چرا که در این مطلب به همه سوالات بالا پاسخ خواهیم داد.

بهترین مرکز مشاوره در تهران | روانشناس کیست؟

پیش از معرفی بهترین مرکز مشاوره در تهران می خواهیم به شما بگوییم روانشناس کیست؟ و یک روانشناس خوب چه ویژگی هایی دارد؟

روانشناس کسی است که فرآیندهای ذهنی و رفتار انسانی را با مشاهده و تفسیر بررسی می ‌کند و چگونگی ارتباط افراد با یکدیگر و محیط را ثبت می ‌کند. در واقع روانشناسان به دنبال درک و توضیح افکار، احساسات، عواطف و رفتار هستند.

برخی روانشناسان به طور مستقل کار می‌ کنند، تحقیق انجام می دهند یا فقط با بیماران یا مشتریان سر و کار دارند.

برخی دیگر به عنوان مشاور روانشناس بخشی از یک تیم مراقبت درمانی کار می‌ کنند و با پزشکان، مددکاران اجتماعی و دیگران همکاری دارند تا بیماری را درمان و رفاه کلی را ترویج دهند.

در واقع مهم ترین وظیفه روانشناس در جامعه این است که علم خود را بومی سازی کند و بر اساس فرهنگ، سنن و شرایط اجتماعی آن را بهینه کرده و در بین مردم ترویج دهد.

البته باید خاطر نشان کنیم روانشناس و مشاور متفاوت هستند اما اکثر افراد در زبان عامیانه این دو را به جای هم به کار می برند. در صورتی که این دو، رشته های تحصیلی مجزایی هستند و با هم تفاوت دارند. اما ما در این مطلب این دو را معادل هم استفاده می کنیم.

بهترین مرکز مشاروه در تهران

در این قسمت بهترین مرکز مشاوره در تهران را به شما معرفی می کنیم. ما برای گزینش راحت تر مرکز مشاوره اطلاعات تعدادی از بهترین مراکز را برای شما گردآوری کرده ایم. برای دیدن جزئیات اطلاعات هر مرکز روی دکمه مربوط به آن کلیک کنید.

برای انتخاب روانشناس و مشاور چه ویژگی های را باید مد نظر قرار دهیم؟

حتی وقتی به بهترین مرکز مشاوره در تهران مراجعه می کنید مهم است چه روانشناسی را برای درمان انتخاب کنید. بنابراین خوب است با ویژگی های یک روانشناس خوب و حرفه ای آشنا شوید:

1. علم و دانش بروز

یکی از ویژگی های یک روانشناس و مشاور خوب این است که همیشه اطلاعات و دانش خود را در این زمینه بروز نگه می دارد. مدام جدیدترین مقالات علمی در زمینه روانشناسی را رصد کرده و به اطلاعات دوران تحصیل خود بسنده نمی کند.

 2. تجربه

اگرچه تجربه چیزی است که هر چه زمان می گذرد بیشتر می شود اما برای رفتن پیش مشاور و روانشناس کسی را انتخاب کنید سابقه چندین سال کار حرفه ای در این زمینه را داشته باشد. به هر حال خیلی از موارد تنها در اثر تجربه حاصل می شود نه با خواندن کتاب و مطالعه.

3. صبر و حوصله

یک روانشنا س خوب باید صبور بوده و بگذارد درمانجو هر چقدر که می خواهد سخن بگوید . روانشناس باید به یاد داشته باشد که  باید شنونده ی خوبی باشد. او براي درک مشکل مراجع و تشخیص اختلال نباید شتاب کند. تعجیل کردن و کم حوصلگی و تشخیص شتاب زده امکان دارد خطا را بالا می برد. همان گونه که مي دانيد بعضی از اختلالات روان شناختی نشانه های نزديک به هم دارند پس شکیبایی رمز پیروزی است.

بهترین مرکز مشاوره تهران
4. رعایت اصول اخلاقی حرفه روانشناسی

اصول اخلاقی زیادی در این حرفه وجود دارد که یک روانشناس در بهترین مرکز مشاوره در تهران باید آنها را رعایت کند. تعدادی از آنها عبارتند از:

  • روانشناسان به هیچ عنوان اجازه برقراری روابط دوستانه و یا کاری با مراجعان خود ندارند.
  • یک روانشناس مجاز به انتشار اطلاعات مراجعان خود (با ذکر نام یا حتی بدون نام و مشخصات) در شبکه‌های مجازی نیست.
  • اگر یک فرد به روانشناس مراجعه کند، درمانگر اجازه ندارد هیچ عضوی از اعضای خانواده یا دوستان او را ویزیت کند. مگر در صورتی که مشاوره به صورت زوج درمانی یا خانواده درمانی باشد.
  • روانشناسان نمی‌توانند به خانواده، دوستان و یا همکاران خودشان مشاوره بدهند و به عنوان درمانگر آن‌ها را بپذیرند.
  • رابطه عاطفی میان مراجع و درمانگر به هیچ عنوان پذیرفته نیست و خارج از اصول اخلاق حرفه ای در روانشناسی است.
  • روانشناسان نمی‌توانند هیچ نوع هدیه‌ای را از مراجعان خود بپذیرند.
  • رازداری یکی از مهم‌ترین قوانین در اخلاق حرفه ای روانشناسی و حقوق مراجعان است. یک درمانگر می‌بایست همه اطلاعات مراجع خود را نزد خودش حفظ کند. مگر اینکه بحث حفاظت از جان مراجع یا دیگران در میان باشد.
  • روانشناسان موظف‌اند به سوالات مراجع درباره رشته تحصیلی و رویکرد، پروانه فعالیت، سوابق و فعالیت‌های خود پاسخ دهد.
  • یک روانشناس به هیچ‌وجه نباید عقاید شخصی، علایق و اعتقادات خود را به اتاق درمان ببرد. در واقع درمانگر باید در نقش ی انسان بی‌طرف ظاهر شود و فقط روی موضوع مورد بحث جلسات تمرکز کند.
  • درمانگران مجاز به ضبط جلسات درمان، بدون اجازه و اطلاع مراجع نیستند.
  • روانشناسانی که در حوزه زوج درمانی فعالیت می‌کنند نمی‌توانند در جلسات دادگاه زوجین، علیه یکی از آن‌ها شهادت دهند.
  • روانشناس به هیچ‌عنوان اجازه نزدیک شدن، لمس یا بغل کردن مراجع خود را ندارد. 
  • حق ویزیت درمانگران می‌بایست متناسب با تحصیلات و سوابق کاری آن‌ها تعیین شود. همچنین روانشناس موظف است درباره حق ویزیت در ابتدای جلسه اول با مراجع خود صحبت کند.

در ادامه مطلب بهترین مرکز مشاوره تهران به ویژگی رازداری روان شناس که اهمیت زیادی دارد می پردازیم.

5. رازداری

االبته در قسمت اصول اخلاقی که در بالا صحبت شد درباره رازداری صحبت کردیم ولی به دلیل اهمیت آن را جداگانه در لیست قرار دادیم.

مراجعی که به یک مرکز مشاوره مراجعه می کند غالبا مشکلاتی دارد که دوست ندارد کسی از آنها مطلع شود. مهم است روانشناس و مشاور اصل رازداری را به درستی رعایت کنند. به جز مواردی که شامل آسیب رساندن به خود یا دیگری است روانشناس حق ندارد درباره اطلاعاتی که مراجع به او گفته را در شبکه های اجتماعی یا جاهای دیگر فاش نماید. دستور قضایی هم مشمول رازداری نیست. اما روانشناسان در این صورت باید تنها اطلاعاتی که دادگاه تقاضا کرده را به آن ارائه دهند و نیازی به فاش کردن دیگر اطلاعات نیست.

6. دلسوزی و همدلی

یک روانشناس خوب مهارت همدلی را به درستی در خود پرورش داده است. مراجع هنگام صحبت در اتاق درمان حس می کند که روانشناس حرف های او را به درستی گوش می کند، او را می فهمد، قضاوت نمی کند و با او همدلی می کند.  به عبارت دیگر مراجع احساس می کند روانشناس و مشاور او را  کاملا درک می کند و ارتباط خوبی با او دارد.

ویژگی های روانشناس و مشاور خوب

بهترین مرکز مشاوره در تهران چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟

در این قسمت به این مطلب می پردازیم که برای انتخاب بهترین مرکز در مشاوره تهران چه ویژگی هایی را باید مد نظر قرار دهیم:

  • دارای پروانه معتبر از مراجع ذی صلاح باشد.
  • موقعیت مکانی مناسبی برای شما داشته باشد.
  • امکانات مناسبی برای مشاوره در آن وجود داشته باشد.

مثلا اتاق طوری باشند که مراجع اطمینان داشته باشد صدای او به بیرون از اتاق نمی رود و بتواند با خیال راحت صحبت کند. مرکز مشاوره باید امکانات گرمایشی و سرمایشی مناسبی داشته باشد، از نور خوبی برخوردار باشد ، دارای تهویه مناسبی باشد، و وسایل رفاهی اولیه ای مانند مبل، صندلی، میز و … در آن وجود داشته باشد.

  • از نظر مکانی جای ساکت و آرامی باشد و سر و صدای زیادی در اطراف آن وجود نداشته باشد.
  • مراجعان زیادی از خدمات آن راضی باشند.

بهترین مرکز مشاوره در تهران | هدف از مشاوره چیست؟

در آخرین قسمت از مطلب بهترین مرکز مشاوره در تهران به شما می گوییم هدف از گرفتن روان درمانی و مشاوره چیست؟

1-  درمان اختلالات روانشناختی

یکی از مهم ترین علل مراجعه به روانشناس کمک به حل کردن اختلالات روانی نظیر اضطراب، افسردگی، وسواس، فوبیا، پانیک، اختلالات خواب، اختلالات جنسی، اختلالات یادگیری و … می باشد.

روانشناس بسته به رویکردی که دارد به مراجع کمک میکند اختلال را درمان کند یا در صورت نبودن درمان قطعی نشانه ها و علایم را کاهش داده و کنترل نماید. همچنین در صورت نیاز به درمان دارویی او را به روانپزشک ارجاع می دهد.

2-  حل مشکلات بین فردی و خانوادگی

مشکلات مختلف در حوزه تعاملات خانوادگی و بین فردی، مشکلات زوجی، مشکلات در محیط کار، و به طور کلی مشکلاتی که فرد به تنهایی در آنها دخیل نیست از جمله مواردی هستند که افراد بخاطر آنها به روانشناس و مشاور مراجعه می کنند.

3-  مشاوره پیش از ازدواج

این گروه از افراد به منظور شناخت بیشتر خود و پارتنرشان به روانشناس مراجعه می کنند و از او می خواهند کمک کند این دو نفر تصمیم بگیرند رابطه خود را ادامه داده و در نهایت ازدواج کنند یا به رابطه کنونی پایان دهند.

4-  شناخت خود و رشد و توسعه فردی

برخی افراد علایم و نشانه های یک اختلال روانی را ندارند و درگیر یک بحران خانوادگی و بین فردی نیستند بلکه دوست دارند نقاط قوت خود را شناسایی کرده و ارتقا دهند و نقاط ضعف خود را بهبود ببخشند. و به همین دلیل به روانشناس مراجعه می کنند.

5-  کنار آمدن با امور مسلم و غیر قابل تغییر در زندگی

بعضی افراد برای کمک به روبرو شدن با حقیقتی غیر قابل تغییر نظیر مرگ قریب الوقوع خود یا عزیزانشان، کنار آمدن با محدودیت هایی که قادر به تغییر آنها نیستند و مسایل مشابه به مشاور مراجعه می کنند.

فراموش نکنید شما باید برای انتخاب یک مرکز مشاوره خوب و یک روانشناس معتبر ابتدا باید هدف خود از مراجعه به او مشخص کنید.

به عنوان مثال کسی که می خواهد وسواس خود را درمان کند باید به یک روان شناس بالینی مراجعه کند در حالیکه فردی که می خواهد برای ماندن در زندگی زوجی و یاطلاق گرفتن خود تصمیم بگیرد بهتر است به یک زوج درمانگر مراجعه کند.

لینک مرتبط:

آپارات نیکارو

لطفا امتیاز دهید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.